Ремонт бібліотеки та будинку культури – у першу чергу!

Бюджет Трибухівської  об’єднаної  територіальної  громади   (Тернопільська обл.)  минулого року становив 1 млн. грн., а цьогоріч – 17 млн. Суттєве збільшення надходжень дає можливість громаді розвивати інфраструктуру. У населених пунктах ОТГ тривають ремонтні роботи. Також  підготовлені проекти щодо фінансування об’єктів соціальної інфраструктури.

Відремонтували будинок культури, який 15 років був у аварійному стані. Відновлена робота великого залу, перекрито дах приміщення, замінено на енергозберігаючі вікна і двері і ін. Торік на ремонт будинку культури було спрямовано 1 млн.220 тис. грн. із Фонду регіонального розвитку. За ці гроші та ще плюс 15 % власних коштів провели всі необхідні роботи.

У приміщенні будинку культури працює бібліотека, у якій діє інтернет-центр. У бібліотеці 3 комп’ютери з доступом до Інтернету, є копіювально-розмножувальна техніка.

У планах голови ОТГ – Олега Івановича Максимовича – зробити фасад будинку культури, облаштувати біля нього дитячі майданчики, укласти бруківку.

Оскільки користується книгозбірнею кожен четвертий житель, то саме вони, в першу чергу, відчують комфорт при відвідуванні бібліотеки.

Для громади дуже важливо, що керівники ОТГ розпочали у першу чергу ремонтувати заклади культури, адже із статті ми бачимо, що капітального ремонту потребують і школи, і ФАПи, і дитячі садочки. А ще є дороги, вуличне освітлення і ін.

Сподіваємося, що працівники закладів культури долучаються до відновлення та розбудови інфраструктури громади і будуть мати підтримку і у подальшому.

За матеріалами газети ”Свобода” : Трибухівська ОТГ здійснює ремонтні роботи освітніх і соціальних закладів // Свобода (Тернопіль) . – 2017. – 31 трав. (№42). – С. 2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)