«Зоряний час» методичної служби

Центральна виборча комісія своєю Постановою  від 18 серпня 2017 року № 164 призначила на неділю, 29 жовтня 2017 року, вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах в усіх без виняткуобластях України.

Найбільша кількість виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад припадає на Дніпропетровську, Волинську, Черкаську, Житомирську,  Полтавську, Одеську області.
Не менше тисячі бібліотек (а, можливо, і більше) постануть перед новими викликами.

І саме зараз на авансцену має вийти бібліотечна методична служба (БМС), яка на практиці продемонструє свою спроможність та ефективність.
Обізнаність бібліотечних працівників щодо:

    • варіантності моделей організації бібліотечного обслуговування в ОТГ;
    • правил передачі бібліотечного фонду та іншого майна бібліотеки;
    • процедури переведення бібліотечних працівників;
    • документів на підставі яких розробляються нові Положення (або Статут) бібліотеки, посадові інструкції, правила користування бібліотекою;
    • роботи в системі ЕСМаР;
    • обізнаності з написання проектів та ін.

дозволить оцінити як рівень компетентності та професіоналізму так і виявити певні прогалини у знаннях, уміннях, навичках районних методичних центрів.

У разі виникнення проблем на місцевому рівні їх подолання можливе за умови безперебійності, безперервності, узгодженості вертикальних та горизонтальних комунікаційних зв’язків БМС, а саме:

І саме  при двонаправленості  комунікацій  (спрямованих зверху вниз і знизу вгору) з активним зворотнім зв`язком можна сподіватися на позитивні результати у процесах структурно-функціональних реорганізацій публічних бібліотек.

Консультації щодо різноманітних питань організації бібліотечного обслуговування можна отримати:

method@nplu.org, тел.:(044) 278-84-21 – науково-методичний відділ Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого;

http://profy.nplu.org – методичний сайт «Бібліотечному фахівцю».

Об’єднуємось – щоб стати успішними!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)