Де брати «культурних лідерів»?

Кадрове забезпечення культурної галузі базового рівня — села, селища, ОТГ (об’єднаної територіальної громади) потребує реальних кроків для вирішення.

Є велика потреба у фахівцях, які володіють сучасними знаннями у сфері культурної економіки.

На вимогу часу Міністерство культури ініціювало програму «Академія культурного лідера». Проект програми представлено Міністерством  культури України на засіданні Робочої групи з питань гуманітарної політики Координаційної ради донорів з питань децентралізації  в Україні у роботі якої взяв участь Міністр культури України – Євген Нищук.

Перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко розповіла про стратегічні завдання, які ставить перед собою новий проект.

Програма «Академія культурного лідера» має на меті вдосконалення кваліфікації місцевих керівників галузі культури та молоді, яка прагне працювати в органах місцевого самоврядування галузі культури та креативному секторі із використанням сучасних механізмів та досвіду кращих практик ЄС.

Перший етап реалізації програми передбачає формування груп учасників – мешканці ОТГ або районів, від яких залежить прийняття рішень в галузі культури по п’яти регіонам – Північний (Сумська область), Східний (Дніпропетровська область), Південний (Херсонська область), Центральний (Вінницька область),Західний  (Львівська область). Формування груп здійснюватиметься за результатами анкетування, яке буде запроваджено в онлайн режимі на сайтах Міністерства культури України, Гете Інституту в Україні та Інституту культурної політики.

Реалізація програми «Академія культурного лідера», на думку розробників, створить умови для  синхронного розвитку малих територій, а саме: формуванню іміджу територій, який сприяє росту інвестиційної привабливості, інтеграції культурної спадщини в життя громади, сформує умови для розвитку малого та середнього бізнесу тощо.

Детальна інформація на сайті Міністерства культури України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)