Джон Скаллі: «Майбутнє належить тим, хто бачить можливості перш, ніж вони стають очевидними»

Молодь була і залишається найактивнішою та наймобільнішою у соціальному плані групою населення. Чому важливо залучати молодь до процесу прийняття рішень у громаді?
Участь молодих громадських активістів сприятиме створенню кращих рішень, що відповідають саме їхнім потребам.
Залучення сприятиме розвитку територіальної приналежності та відповідальності за свої рішення і за населений пункт серед членів громади.
Залучення формуватиме навички активної діяльності молоді в інтересах громади шляхом використання демократичних процедур та  правозахисних підходів.

Отже, участь у житті громади – це в першу чергу активна громадянська позиція, що передбачає наявність прав, засобів, простору та можливостей для участі в процесі прийняття рішень, що впливають на життя громади. Саме від активної громадянської позиції сьогодні залежить майбутнє бібліотек в об’єднаних територіальних громадах. Якщо бібліотека позиціюватиме себе як інклюзивне, політично нейтральне середовище для самоорганізації людей, платформа для соціального партнерства, в неї є шанс стати співучасником реалізації суспільно-важливих ініціатив в громаді. Сьогодні цей шанс отримали бібліотеки ОТГ Чернігівської області.

Громадська організація «MART» в рамках проекту ПРООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини» продовжує набір бажаючих взяти участь у проекті «Громада, де чути голос молоді». Дедлайн – 20 жовтня 2017 р.

Як стати учасником проекту «Громада, де чути голос молоді» докладніше тут

Метою проекту є залучення молоді до участі в прийнятті рішень та формуванні молодіжної політики на місцевому рівні, розроблення форм та методів активної участі молоді в житті місцевої громади через її ефективну взаємодію з місцевими органами самоврядування.

Якщо бібліотека має сумніви щодо своєї спроможності у таких важливих питаннях як партисипація, корисним буде матеріал Марії Грищенко. Закликаємо бібліотеки розпочати рух вже сьогодні, аби завтра опинитись у бажаному місці –  стати стратегічно важливим та суспільно-корисним публічним простором громади.

Про можливу участь бібліотек в інших проектах далі буде!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)