Історія успіху: Велобібліотека для людей літнього віку

Ця історія не про бібліотеки ОТГ, але вона є прикладом успішної  ініціативи звичайних бібліотекарів.

Благодійний фонд “Помогатор”, зареєстрований в 2017 році з метою підвищення соціальної активності українських підприємств на благо держави. Головні принципи фону – чіткість, прозорість та інноваційність сучасного світу. Благодійний фонд “Помогатор”, націлений на системну благодійність та максимально ефективні проекти в масштабах країни, результат яких можна буде легко оцінити в майбутньому.

Катеринопільські бібліотекарки Наталя Радецька і Надія Шевчук подали на конкурс «Помагатора» ідею велобібліотеки для літніх людей. Проект виборов перше місце. Бібліотекарі попросили велосипед, планшет, флешку, книги і кузов для їх перевезення, щоб літні люди, які не можуть самі дійти до бібліотеки, отримували книги і добре слово від бібліотекарів.

Вартість проекту – 12 тис. грн.

Варто зауважити, що бібілотекарі вже давно відвідують літніх людей, носять їм книги додому. А тепер матимуть певні полегшення.

Перемога вселяє оптимізм!

За матеріалами

Івашкевич Т, Шатайло О. Два підходи до бібліотечної справи // Новий дзвін: [Черкаська обласна громадсько-політична газета]. – 2017. – № 38. – С. 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)