Прес-клуб: факти, довіра, доступність

Наталія Розколупа, заступник генерального директора з наукової роботи та Тетяна Богуш завідувач НМВ Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого

Бібліотекарі Київської області  об’єдналися заради участі у заході стратегічного значення «Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації», який відбувся 30 січня 2018 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

Ініціаторами тренінгу виступили міжнародна неприбуткова організація  IREX/Україна та Асоціація міст України.

«При висвітленні процесу децентралізації у ЗМІ, варто пам’ятати, що децентралізація – це процес, а гроші – не єдиний стимул для об’єднання», –  наголосила Дарина Привалова, консультант з комунікацій Асоціації міст України.

Олена Костриця, ментор проекту «ПУЛЬС» в Київській області, впевнена, що для успішної реалізації проекту важливим є не лише участь журналістів, але й  їхня аудиторія, яка формує суспільну думку та ставлення до бібліотек.

У своєму виступу менеджер проекту IREX/ПУЛЬС Любов Квасюк окреслила основні завдання реалізації проекту: підготовка бібліотек, як комунікаторів реформ  у співпраці з громадськими організаціями; посилення спроможності місцевих лідерів (створення групи підтримки реформ ); залучення місцевих ЗМІ з метою поширення інформації про реформу і місцеві ініціативи.

«Завданнями PR-клубу, – як зазначила Тамара Козицька, керівник Хмельницького PR-офісу сучасних бібліотек, – є: злагоджена командна робота, сприяння висвітленню у ЗМІ інформації щодо процесів децентралізації у своїй області, допомога представникам ОТГ у написанні прес-релізів та прес-анонсів, залучення журналістів до висвітлення суспільно-значимих заходів».

Саме такою платформою для взаємодії громади, влади та журналістів може стати бібліотека. Отже, в сучасних умовах і бібліотекар повинен володіти новими компетенціями: креативність, комунікація, критичне мислення, співпраця. Адже суспільство сьогодні, як ніколи, потребує критичного сприйняття інформації.

Учасники тренінгу мали змогу попрактикуватися у написанні медійного плану, прес-релізу на основі Правил 6W, визначенні актуальної тематики для інформаційного приводу тощо.

КОМЕНТАРІ:

  1. Тамара Козицька

    Пані Світлано, дякую за професійну публікацію про тренінг, що відбувся. Мені сподобалася Ваша презентація тематичного блогу, вона надихнула мене на нові ідеї. Впевнена, що наша співпраця у проекті “ПУЛЬС” буде результативною.

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)