Приєднуємось до привітань!

Підведено підсумки обласного конкурсу-огляду сільських бібліотек Рівненської області «Краща сільська бібліотека», який ініціювала Громадська організація «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації».
Конкурс проводився з метою виявлення зміни середовища сільських бібліотек області для підвищення комфортності бібліотечного обслуговування сільського населення, стимулювання творчої та професійної активності сільських бібліотекарів.
На розгляд конкурсної комісії надійшло 27 робіт від сільських філій бібліотечних систем, ОТГ Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Дубенського,  Зарічненського, Корецького, Костопільського, Острозького,  Радивилівського, Рокитнівського, Сарненського районів.  Найактивнішими стали бібліотекарі Гощанського та Костопільського районів, які представили найбільшу кількість конкурсних робіт.
Серед лідерів конкурсу опинилися бібліотеки, що стали центрами активності місцевих громад, отримали суттєву підтримку від органів влади, меценатів краю та спрямували зусилля на покращення бібліотечного середовища, розвиток нових послуг, стали значимими сучасними соціально-культурними структурами, які пропонують не тільки читання книг, а передусім є місцем зустрічей різних людей, ідей, знань, досвіду та можливостей.
До шістки фіналістів конкурсу, крім переможців, увійшли заклади, які знаходяться на етапі змін, де створені умови для надання сучасних послуг, а їх бібліотекарі впевнено заявляють про себе у професійних колах. Серед них:
– Вичівська публічно-шкільна бібліотека Зарічненського району, бібліотекар Коваль Інна Миколаївна;
– Крилівська публічно-шкільна бібліотека Корецького району, завідуюча Кравчук Тетяна Михайлівна;
– Ставецька публічно-шкільна бібліотека Костопільського району, провідний бібліотекар Захожа Наталія Миколаївна;
– Бібліотека-філія с. Масевичі Рокитнівського району, бібліотекар Мартенюк Марія Трохимівна.
З великою радістю та неприхованою гордістю ГО «РОВ УБА» повідомляє, що переможцями конкурсу-огляду «Краща сільська бібліотека» стали:

1. Публічна бібліотека с. Немовичі (Немовицька ОТГ) Сарненського району, завідуюча бібліотекою Жук Любов Сергіївна,
2. Публічно-шкільна  бібліотека с. Городець Володимирецького району, завідуюча бібліотекою Салівоник Лариса Миколаївна.

Нагородження переможців відбудеться в травні 2018 року в рамках «Школи лідера», яка буде проходити на базі Корецької ЦРБ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)