Захід у бібліотеці – свято у громаді

Одним із провідних завдань закладів культури в цілому та публічної бібліотеки зокрема, є формування цілісної системи патріотичного виховання шляхом створення на своїй базі “майданчика” національно-патріотичного розвитку. Бібліотеки ОТГ активно вирішують це завдання шляхом консолідації зусиль з партнерами та громадою.

Формування стійкого інтересу до вивчення і розуміння національної історії та культури, увага до історичного минулого України починається з маленької громади.

27 травня поточного року у Коноплянській сільській об’єднаній територіальній громаді Іванівського району відбувся показовий масовий захід «Патріотизм – код нації та поклик власної душі» у рамках Року охорони культурної спадщини в Україні.

         Свято відбувалось за підтримки управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, Іванівської районної державної адміністрації і районної ради, а також безпосередньо керівництва Коноплянської ОТГ.

У святковій програмі була презентована книжкова виставка «Маленька територія – велике враження» із фондів Одеської обласної наукової бібліотеки ім. Грушевського, представлені вироби народних майстрів територіальної громади: вишиті рушники, картини з бісеру, вироби з дерева, в’язані роботи крючком, спицями, картини (гуаш, акварель).

         Родзинкою свята став святковий концерт під назвою «Наші таланти – гордість громади і держави», у якому взяли участь колективи сіл Конопляне, Калинівка, Михайлопіль. Лунали вірші і гуморески, українські пісні, були представлені гарні хореографічні номери. Захват визвав колектив учнів 3-го класу Коноплянської загальноосвітньої школи під назвою “Фіксики”. За підтримки Одеського обласного центру української культури прикрасою свята стали студенти Одеського училища мистецтв і культури ім. К.Ф. Данькевича, яких переповнена зала зустрічала бурхливими оплесками.

Більше фото тут

Інформацію надано науково-методичним відділом Одеської обласної універсальної   наукової бібліотеки імені М.Грушевського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)