«Літо в бібліотеках ОТГ»

Для більшості дітей літо – час відпочинку, розваг, подорожей, оздоровлення, нових вражень…
І саме у цей час публічні бібліотеки (обласні , міські, селищні, сільські)  пропонують дітям, підліткам насичений план дій на період літнього сезону. Адже, літні творчі заходи зайвий раз презентують бібліотеку, як дружнє, комфортне  середовище для неформального спілкування, розширення і поглиблення знань, самореалізації кожної особистості.
На літній період ми вирішили запровадити новинну стрічку «Літо в бібліотеках ОТГ», що висвітлюватиме досвід літнього дозвілля в бібліотеках об’єднаних територіальних громад.
Відкриває новинну стрічку Миколаївська область.
«На книжкових вітрилах у веселе літо»
1 червня, в  Міжнародний день захисту дітей, бібліотекарі Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна завітали  до юних читачів Комунального закладу “Коблівська публічна бібліотека Коблівської сільської ради” та провели театралізовану ігрову програму «На книжкових вітрилах у веселе літо».
На заході читачів привітали зі святом директор ОБД ім. В.О.Лягіна Жайворонок Т.А., в.о. начальника відділу культури, туризму, освіти, молоді, спорту та охорони здоров’я  Коблівської сільської ради Олефіренко О.Ю., директор  Коблівського   закладу загальної середньої освіти І-ІІІст  Мушаровська  А.А.

 А далі на дітей чекала весела подорож по літературному морю у пошуках чарівної скрині з героями вистави – капітаном Котом да Вінчі, Пеппі , Веселинкою та Ігринкою. Та не легко було подорожувати героям. Адже на їх шляху з’явилися злий комп’ютерний Вірус та пірати – Гуля і Зизуля.

Дітям разом з героями виставидовелося подолати безліч перешкод – вивчити морські команди, врятувати своїх друзів за допомогою рятівного круга, розгадати піратські загадки та «заморочки з бочки», ловити власноруч рибу та станцювати морський танок. Нарешті всі перешкоди було подолано, і чарівна скриня з книжками опинилася в руках у дітей. Добро вкотре перемогло зло.

Такі виїзні соціокультурні заходи для читачів-дітей публічних бібліотек ОТГ вже стали традиційними у практиці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей  ім. В.О. Лягіна.  Лише у 2018 році  ми побували з різними інтерактивними виставами у  Веселинівській та Березанській громадах.

 

Науково-методичний відділ НБУ ім. Ярослава Мудрого вдячний Тетяні Сокуренко, провідному бібліотекарю відділу масової роботи та естетичного виховання Миколаївської обласної бібліотеки для дітей  ім. В.О. Лягіна, за надісланий матеріал і сподівається, що інші бібліотеки не залишаться осторонь висвітлення цікавих бібліотечних подій у своїх громадах.

Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)