Інформуючи – допомагаємо

Безперечною перевагою бібліотечних фахівців є те, що вони одні з перших дізнаються про зміни в тих чи інших сферах діяльності. Відповідно саме вони спроможні зорієнтувати будь-яку соціальну групу або індивідуума місцевої громади щодо нових можливостей.
Соціальне проектування – це саме той напрямок, що посідає провідне місце серед значущих трендів сьогодення.

Довідка: Соціальне проектування відноситься до інноваційної діяльності. Соціальний проект – це проект, що приносить користь громаді, а не тільки вузькому колу осіб. Така діяльність, орієнтована на користь громади, є важливою для кожного суспільства, бо покращує його загальний стан, вчить людей спрямовувати свої вміння і увагу не тільки на власне збагачення, а на загальне благо.
Ініціатором проекту може бути як індивід, так і організація або співтовариство.
Соціальні проекти різноманітні за особливостями фінансування, масштабами, термінами реалізації, ступеня складності, характером проектованих змін, напрямками діяльності.

У квітні 2018 року в Україні  групою компаній SEOWAVE та веб-студіями «Махаон», «Ідейне рішення», «Web-kitchen» та «IT-MOKO» було започатковано соціальний проект «Стартуй сьогодні».
Мета соціального проекту – створювати сайти на благодійній основі людям та організаціям вибраної галузі, які не мають коштів чи мають недостатню суму для втілення свого проекту в життя і його старту в мережі Інтернет.
Ідея проекту полягає в тому, що кожні 3 місяці група компаній SEOWAV буде розігрувати серед учасників проекту сертифікат на розробку сайту за такими напрямками діяльності: АТО, культура і туризм, освіта, спорт.
Перший етап соціального проекту стосувався напряму АТО. Ветерани та їхні сім’ї  отримали унікальний шанс – розпочати власну діяльність.
І вже 3 липня 2018 року група компаній SEOWAVE та Міністерство інформаційної політики України презентували результати першого етапу соціального проекту «Стартуй сьогодні» за напрямком підтримки бізнесу ветеранів АТО.
На першому етапі з 23 заявок було відібрано 5 ветеранських проектів, яким топові веб-студії України надали технічну підтримку для просування бізнесу он-лайн. Було підтримано бізнес-проекти щодо: розвитку франчайзингової компанії «Ветеранпром»; виробництва фантрайка, триколісного велосипеда, що дозволяє їхати напівлежачи; виробництва металоконструкцій, офісних меблів, меблів на замовлення, порошкове фарбування; приготування та доставки піци; хенд-мейд пошиву прапорів, скатертин, подушок, постільної білизни тощо.
Розпочато другий етап конкурсу .  Відкрито прийом презентацій бізнес-ідей з напрямку «Культура і туризм». Заявки бізнес-ідей подаються у форматі презентацій на ресурс соціального проекту: http://start.seowave.digital/ .
Сподіваюсь, що бібліотекарі знайдуть можливість надати широкого розголосу, щодо проекту «Стартуй сьогодні». Адже наявність професійного  сайту  – це можливість отримати сучасний, технологічний, інформативний та легкий для використання інструмент, який допоможе малому та середньому підприємству ефективніше використовувати існуючі ресурси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)