“Ризикнули і перемогли” : реалізація бібліотечних проектів (продовження)

Вересень поточного року подарував реалізацію бібліотечних проектів, підтриманих Українським культурним фондом.
Житомирська обласна бібліотека для дітей  провела I Бібліотечний форум Житомирщини за підтримки Українського культурного фонду та управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації.
I Бібліотечний форум Житомирщини – 2018 – це захід, який був спрямований на формування відкритого діалогу між загальнодоступною бібліотекою та місцевою спільнотою, культурно-просвітницькими, музейними, архівними, освітніми закладами, промоцію книги, читання та до 80-річчя обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради.
Форум працюватиме на трьох локаціях: обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради, універсальна наукова бібліотека імені О. Ольжича Житомирської обласної ради, наукова бібліотека Житомирського національного агроекологічного університету.
У роботі форуму взяли участь провідні фахівці у сфері культури, освіти та мистецтв Житомирщини та України. Очікується участь представників Національної бібліотеки України для дітей, Української бібліотечної асоціації, Національної спілки краєзнавців України, новостворених ОТГ Житомирщини та громадських організацій.
У програму форуму було включено понад 20 виступів з актуальних проблем бібліотечної справи та пошуку нових форматів співпраці з громадою.
Тематика виступів: нові підходи до роботи бібліотек в умовах децентралізації, презентація проекту «Пульс», роль бібліотек в організації дитячого читання, «Бібліотека – центр поширення краєзнавчих знань» та ін.
Враження спікерів тут:

Бібліотечний форум став територією актуальних доповідей, жвавих обговорень та дискусій навколо болючих проблем у бібліотечній справі, які довели, що бібліотека змінює концепцію позиціонування з храму історії, архіву на місце, де генеруються нові ідеї, місце, де можна дізнатися про все найновіше, що відбувається у світі, місце, відкрите для кожного.

У вересні  на базі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва за підтримки Українського культурного фонду відбудось відкриття мистецької платформи для креативних ініціатив – Library Art Center  (Бібліотечний Арт Центр).
Мета Library Art Center  – створення мистецької платформи для креативних ініціатив, де члени співтовариства зможуть допомогти починаючим митцям, зробити мистецтво доступнішим для всіх зацікавлених у ньому.
В межах арт-центру будуть передбачено: виставки сучасних художників, арт – студії (майстер-класи), арт – салони (перегляди фільмів), розмови про мистецтво, мистецькі ініціативи з усіх напрямків, краєзнавчий відеоарт.
Тут вже створено невеличкий музей з українськими історичними атрибутами, одягом.
Простий і лаконічний логотип арт-центру – восьмипелюсткова квітка символізує різні напрямки діяльності арт-центру, а також є елементом дерев’яного декору особняка. В межах арт-центру будуть проходити виставки сучасних художників, арт-штудії (майстер-класи), арт-салони (перегляди фільмів), розмови про мистецтво, мистецькі ініціативи з усіх напрямків, краєзнавчий відео-арт.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)