Можливості Громадського бюджету

Проект «Інтернет-бібліотека-трансформер» у СЗШ № 99 (м. Львів) став одним із переможців Громадського бюджету  у 2018 році. Його вартість становила майже 0,5 млн грн.
Оновлена бібліотека об’єднала в собі елементи навчання, відпочинку та розвитку для учнів. Завдяки яскравому дизайну, правильному зонуванню простору та забезпечення доступу до інформації на різних носіях бібліотека перетворилася не лише на місце для навчання, а й стала центром громадського життя у школі.
Директор СЗШ № 99 Віра Мохнацька розповіла: «У рамках проекту два приміщення бібліотеки були повністю відремонтовані, закупили нові полиці та стелажі для зберігання книг. Читальний зал обладнали за останнім словом SMART-просторів та зонували за допомогою меблів – трансформерів, створивши зону інтернет та медіа, простір для соціокультурних заходів, «Комфорт-зону» та «Зону тиші». Також забезпечили простір проектором, електронними книгами та іншими засобами, необхідними для всебічного розвитку школярів. Облаштували простір зручними меблями для читання, самоосвіти». Таким чином поєднали класичне книжкове дозвілля зі сучасним інтерактивним простором. Відтепер у приміщені бібліотеки проводитимуть різноманітні освітні заходи, обговорення та кінопокази. Завдяки активному колективу та якісній співпраці учнів, батьків та вчителів, бібліотека перетворилася на справжній центр громадського життя та інноваційного розвитку у школі.

Громадський бюджет (або Бюджет участі)  – це унікальна можливість для громади створювати власні ініціативи покращення свого міста, містечка, селища за місцеві бюджетні кошти. Його впроваджено в :

Чому б публічним бібліотекам не зібрати своїх однодумців, партнерів, користувачів і не створити  власні проекти: бібліотека-трансформер, літній кінозал в бібліотеці,  облаштований майданчик біля бібліотеки з велопарковкою, арт-майстерню, літню читальню біля річки (озера), комп’ютерний клас для тих, кому за 60, інклюзивний майданчик для соціальної адаптації дітей з інвалідністю тощо.

Вибір за бібліотекарями. Вирішувати саме вам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)