“Плануй, Роби, Перевіряй, Дій!” − Вільям Едвардс Демінг

У Галицинівській об’єднаній територіальній громаді, що на Миколаївщині, створили гру «МоноГалицинівщина» за принципом гри «Монополія».

Як зазначила у інтерв’ю Катерина Галєнко, членкиня правління Клубу сталого розвитку «Південна ініціатива»: «В грі ми мали змогу показати історичне надбання, що отримала громада з децентралізацією… Люди з інших сіл можуть дізнатись яке надбання вони надбали, коли об’єдналися в одну громаду.»

Гра вийшла накладом 200 примірників, загальна вартість проекту 2 тис. доларів – це грантові гроші. Все стало можливим за допомогою програми «Долучайся!» від міжнародної організації «Пакт», що фінансується «Агентством США з міжнародного розвитку» (USAID).  Агентство має як дедлайнові проекти (коли Ви повинні до певної дати надіслати на відповідну електронну пошту Ваш власний розроблений план), так і ті, що можна подавати в будь-який час, а саме коли у Вас буде все готове для його подачі, тобто не прив’язуючись до жодних термінів.

Довідка: «Пакт» – міжнародна неурядова організація, що заснована у 1971 р., сьогодні працює у понад 30 країнах задля поліпшення життя знедолених та соціально відчужених. В Україні «Пакт» працює з 2006 року у сферах урядування, організаційного розвитку та здоров’я та сприяє:

  • підвищенню рівня громадянської освіти;
  • розбудові ефективних національних, регіональних та місцевих громадських коаліцій та ініціатив для просування демократичних реформ;
  • підвищенню організаційної спроможності  партнерських ОГС;
  • розвитку потенціалу задля сприяння довготривалому залученню громадян у процес демократичних реформ.

Мета програми сприяння громадської активності «Долучайся!» − підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному та місцевому рівнях. Програма засновується на твердженні про те, що якщо громадяни є достатньо обізнаними та залученими до громадської діяльності,  урядування на місцевому та національному рівнях стане більш репрезентативним, партисипативним та підзвітним українському суспільству.

Які миколаївські об’єкти використали на ігровому полі та як вони виглядають насправді – далі в сюжеті телеканалу «Миколаїв».  Авторка: Світлана Кльосова; операторка: Юлія Кускова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)