У найвіддаленіше село – сучасну дитячу українську книгу

Якщо в ОТГ ще не чули про проєкт «Моя книжкова полиця. Книгарня на колесах» , то маєте можливість  долучатись до нього вже сьогодні.

Команда «Моєї книжкової полиці» на чолі із засновницею компанії Наталею Моспан анонсували всеукраїнський проєкт «Моя книжкова полиця. Книгарня на колесах», покликаний зробити доступною дитячу українську книгу в містах, смт і селах, де бракує книгарень. Адже, читаючи книги, кожний маленький і великий українець отримує шанс стати  успішним підприємцем, нобелівським лауреатом, здобути пулітцерівську премію …

Як реалізовується проект?

  • Для цього компанія розпочала купувати авто та збирати заявки від читачів, що хотіли б бачити книгарню на колесах у своєму місті / селищі / селі. За задумом організаторів, одна автівка буде прикріплена до однієї або ж кількох областей та курсуватиме в радіусі 50 км від обласного центру. Спершу в охоплення потраплять райцентри, куди книгарня приїжджатиме в «базарні» дні. Наступним етапом стане приїзд у села.
  • Щодня мобільна книгарня, обиратиме новий населений пункт. Маршрути плануються у відповідності до запитів читачів та потреб регіонів. Там, де менше української мови – має бути більше української книги.
  • Щоразу пропонуватиметься оновлений асортимент від більш як 150 чудових українських видавництв.
  • Проектом передбачено не лише продаж сучасних українських книжок, але й виїзні читанки для малечі , проведення цікавих лекцій, зустрічі із талановитими авторами.

Старт проєкту запланований на початок вересня  по Київській області.
Щоб запросити книгарню у своє місто чи село необхідно заповнити певну форму: тут
Приємно, коли керівництво ОТГ з гуманітарних питань, опікується питаннями оновленням бібліотечних фондів. Викликає повагу розуміння ними того факту, що: «…придбати книгу – означає проінвестувати в себе, своїх дітей та добробут країни.  Свідоме рішення витрати кошти на культурний продукт – це перший крок до нової якості життя!».
Перефразовуючи відоме прислів’я «Готуй гроші влітку, а витрачай їх на книги восени» бібліотечним фахівцям треба бути у всеозброєнні заздалегідь.
Тому, не відкладаючи у довгий ящик, вже сьогодні варто зконсолідувати зусилля своїх користувачів, мешканців громади для заповнення анкети та разом ініціювати перед місцевими депутатами внесенням змін до бюджету, щодо виділення певних коштів для закупівлі книг.

Не втрачайте шанс отримати новинку з книгарні, яка приїде саме до вас!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)