КОЖНІЙ ГРОМАДІ – СУЧАСНУ БІБЛІОТЕКУ

Чи маєте Ви плани на 18–21 вересня?

У місті вільних людей, славетному Львові, саме в цей час відбуватимуться дві події: 26 BookForum — фестиваль для всіх небайдужих до книги, та X Львівський міжнародний бібліотечний форум — місце зустрічі керівників та провідних фахівців бібліотек, науковців, викладачів закладів вищої освіти, видавців, авторів, читачів, провайдерів інформаційних послуг, членів та партнерів Української бібліотечної асоціації.

Вже десятий рік поспіль бібліотечний компас країни вказує чіткій напрям руху на вектор професійних дискусій, синергію народження нових ідей, зустрічі колег та однодумців, партнерські відносини.

Цьогорічна тема Бібліотечного форуму: «Нова бібліотека — відповідальність кожного».

Фахівці Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого пакують валізи та їдуть презентувати довідник «Сучасна публічна бібліотека від А до Я».

Най-най-найважливіше! Поставте позначку у програмі Бібліотечного форуму навпроти 20 вересня 2019 р. о 15:30,  Студія «Адвокація: бібліотека і місцеве самоврядування». Ми чекатимемо на вас у приміщенні Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки (просп. Шевченка, 13).

Детальніше про довідник. «Сучасна публічна бібліотека від А до Я» — перше в Україні видання, що містить систематизовану інформацію про організацію роботи публічної бібліотеки, зокрема в об’єднаній територіальній громаді (ОТГ). Його видано за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Створюємо інноваційний культурний продукт», і адресовано представникам органів місцевого самоврядування ОТГ, які відповідають за надання культурних послуг населенню, а також  бібліотекарям.

Олена Костриця, ментор проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Асоціацією міст України, Агенством США з міжнародного розвитку (USAID), переконана, що «…бібліотека — це інформаційна складова громади, її ресурсний центр, який повинен допомагати у вирішенні проблемних питань кожної окремої громади».

Аби перетворити бібліотеки у справжні соціокультурні та інформаційні центри громад бібліотекарі й представники органів місцевого самоврядування ОТГ шукають відповіді на запитання: що таке сучасна публічна бібліотека? Яку роль вона відіграє в громаді? Як організувати її роботу? Як бібліотека може стати територією діалогу з громадськістю та владою?

Знайти відповіді на ці та інші запитання, надати в доступній формі основну інформацію про публічну бібліотеку, допомогти перебудувати роботу закладу відповідно до чинного законодавства та стандартів у бібліотечній сфері, посилити комунікацію з представникам органів місцевого самоврядування ОТГ, підвищити професійні компетенції бібліотекарів — основна мета довідника «Сучасна публічна бібліотека від А до Я», електронна версія якого незабаром стане загальнодоступною в Електронній бібліотеці «Культура України».

Отже побачимось на презентації, вхід вільний!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)