Сільська бібліотека, як один із центрів духовності села

За сільськими турботами, різноманіттям каналів та програм телебачення, можливостями мережі Інтернет все менше справжніх шанувальників книжного слова навідується до сільської бібліотеки. З переходом бібліотек до управління громадою є суттєві зрушення на краще. Вперше за останні роки планується фонди бібліотек поповнити популярними періодичними виданнями, вирішуються питання щодо ремонт приміщень, підключення до мережі Інтернет, оновлення інтер’єрів та фондів.

На сьогодні бібліотеки повинні стати тим центром духовності, в якому поєднується літературне, наукове, документальне слово з відомостями про рідний край, відомих і заслужених земляків. Бібліотека повинна єднати людей, які цікавляться не лише літературою та літературною творчістю, а й історією, природою та народними традиціями рідного краю. Саме на такі завдання    орієнтують  працівників бібліотечної справи в Глобинській громаді керівники відділу культури, сім’ї молоді та спорту та керівництво міськвиконкому (Полтавська обл.).

Та все ж таки багато чого залежить від самих працівників бібліотек.  У с. Бабачівці завідувачкою сільської бібліотеки Тамарою Гладирь стала ініціатором створення кімнати-музею – сільської світлиці. Тут зібрані шедеври  місцевих майстринь – рушники, скатертини, предмети одягу, речі кухонного начиння та сільського вжитку. Як вважає сільський староста Станіслав Живолуп, «…це зібрання,  після його наукового опрацювання відповідними спеціалістами, оформлення експозицій та проведення ремонту самого приміщення, може стати чудовим  сільським музеєм народної творчості, який з гордістю  будуть відвідувати, як жителі села, так і гості та туристи. Адже інтерес до української вишивки, української творчості в останній час лише зростає».

За матеріалами сайту “Глобинська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)