Центр культури і дозвілля – це нове бачення розвитку культурного осереддя в умовах реформи децентралізації

У селі Лошнів, яке увійшло в Теребовлянську міську об’єднану територіальну громаду (Тернопільська обл.), відбулося відкриття сільського Центру культури і дозвілля (KіД). Це стало можливим завдяки залучення коштів державної субвенції на розвиток інфраструктури. На реконструкцію Лошнівського Центру було виділено близько 0,5 млн. гривень. Таку ж суму виділили з бюджету об’єднаної громади.

Центр має стати комплексним культурним закладом нового типу, місцем, яке приваблюватиме, як дітей, так і дорослих. Планується, що послугами Центру скористається близько трьох тисяч жителів Лошнева та навколишніх сіл.

Не залишили без уваги й сільську бібліотеку. У громаді йде перегляд ролі бібліотечної справи і пошук її місця в новому культурному середовищі. Відтак, бібліотека виступає ініціатором проведення літературних вечорів, диспутів, зустрічей з цікавими людьми, навчання комп’ютерної грамоти. Тут відбувається перегляд фільмів та їхнє обговорення.

[PromoVideo] Центр культури і дозвілля с.Лошнів // Ми працюємо для вас…

«Лошнівський Центр культури і дозвілля говорить про те, що реформа місцевого самоврядування приносить свої плоди, позитивно впливає на розвиток села і його жителів. Відтак, робить їхнє життя змістовнішим і кращим», – підкреслив Віктор Литвинчук, директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування.

За матеріалами сайту Децентралізація влади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)