Досвід Рівненщини: модель бібліотек для ОТГ

На круглому столі Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, який відбувся 15 березня, було представлено позитивний досвід роботи культурно-дозвіллєвих комплексів (КДК) та публічно-шкільних бібліотек Рівненщини. Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, яка брала участь  у презентації, розповіла:  ”До реорганізації мережі бібліотек функціонувало 1154. Зараз удвічі менше, адже об’єднали шкільні та публічні книгозбірні. До того ж жодна шкільна бібліотека не припинила свого існування. Вони стали структурними підрозділами бібліотек-філіалів. Поліпшилась матеріально-технічна база книгозбірень, зокрема, 77 з них перевели в кращі приміщення. Нині триває процес об’єднання територіальних громад, і публічно-шкільні бібліотеки є найкращою моделлю для цих структур”.

Джерело: Юр­ко­ва, Оле­к­са­н­д­ра. Ку­ль­ту­р­ний до­с­від Рі­в­не­н­щи­ни пре­д­с­та­ви­ли у Ве­р­хо­в­ній Ра­ді / Оле­к­са­н­д­ра Юр­ко­ва // Го­лос Ук­ра­ї­ни. — 2017. — 28 бе­рез. (№ 56). — С. 3. Засідання круглого столу у Ком. Верховної Ради України з питань культури і духовності, на якому було представлено досвід роботи культурно-дозвіллєвих комплексів (КДК) та публічно-шкільних бібліотек Рівненщини

КОМЕНТАРІ:

  1. sv

    Проти чого боролись на то напоролись. Школи в нас також закривають , створюють опорні , яких в районі має залишитись 10-11.

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)