Про відеоконференцію «Бібліотека в ОТГ: готуємось та плануємо»

Днями бібліотекарі Великоолександрівки (Херсонська обл.) проводили семінар–нараду «Бібліотека в ОТГ: готуємось та плануємо». До обговорення у відеоконференцію запросили директорів Каланчацької та Чаплинської ЦБС. Така нагальна потреба обговорити актуальні для бібліотечної спільноти питання реформ децентралізації постала тому, що жителі Великоолександрівки на порозі створення об’єднаної територіальної громади. У Каланчацькій та Чаплинській централізованих бібліотечних системах вже відбулася реорганізація бібліотек, змінився власник, а громади знаходяться на шляху становлення та розвитку.

Антоніна Жовнірчук,  директор Чаплинської ЦБС, детально зупинилася на питанні як проходила реорганізація бібліотечної системи, передача книжкового фонду та доля бібліотек.

На дотриманні інформаційних та культурних прав громадян України, збереженні існуючої мережі бібліотек у відповідності до законодавства України зупинилася директор Каланчацької ЦБС Надія Федкевич. Активно обговорювались питання комплектування бібліотек за державними програмами (зокрема «Українська книга»), співпраці ОТГ задля розвитку бібліотечної справи в районі, методичного забезпечення працівників бібліотек, які не увійшли в громади чи залишилися поза ОТГ, звітності бібліотек.

Докладніше у стрічці блогу Каланчацької ЦБС Херсонської обл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)