Радивилівській міській централізованій системі публічно-шкільних бібліотек бути!

Наприкінці березня позачергову сесію депутати міської ради відкрили питанням тривалої невизначеності, а саме: створення Радивилівської міської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек (Рівненська обл.).  З проектом рішення, який регламентуватиме структуру, діяльність, а також штатний розпис бібліотечної системи Радивилівської ОТГ, депутатів ознайомила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради І. Ковалевська. Було запропоновано на базі центральної районної бібліотеки створити Радивилівську центральну бібліотеку міської централізованої бібліотечної системи з правом юридичної особи та затвердити її статут. Районна дитяча бібліотека згідно рішення матиме назву Радивилівської міської дитячої бібліотеки. Вона, а також книгозбірні сіл Башарівка, Дружба, Немирівка, Підзамче та Копані, будуть філіями Радивилівської центральної бібліотеки міської централізованої бібліотечної системи. Після підписання та затвердження актів приймання-передачі  книгозбірень з районного підпорядкування у підпорядкування об’єднаної громади, оперативне управління бібліотечною системою здійснюватиме саме відділ освіти культури, молоді та спорту міської ради. Відповідно до штатного розпису, бібліотечне обслуговування населення Радивилівської ОТГ  будуть здійснювати 9,5 штатних одиниць, поінформувала І.Ковалевська.

Рішення сесії від 27.03.2017 № 223/17/8 «Про створення Радивилівської міської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек».

Окрім цього, на сесії депутатами було прийнято рішення про встановлення установам та організаціям, які утримуються за рахунок державного, а також місцевого бюджетів, за користування комунальним майном пільги у розмірі однієї гривні на рік.

За матеріалами сайту «Радивилівська міська рада. Об’єднана територіальна громада»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)