У бібліотеці радилися, як жити та виживати в умовах децентралізації

Про те, як повинні працювати бібліотеки в об’єднаних територіальних громадах, спілкувалися учасники круглого столу, що відбувся наприкінці березня у Сторожинецькій центральній районній бібліотеці (Чернівецька обл.). На заході були присутні експерти з питань децентралізації Олійник Є., Шутак Л.; заступник голови Сторожинецької територіальної громади Брижак П.; заступник голови Чудейської громади Микайло В.; заступник директора Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івасюка Довгань М.; директор районної бібліотеки Лугина І. та бібліотекарі району. Модератором круглого столу був Бабюк І. – директор Чернівецького офісу реформ.

Про ситуацію, яка склалася у Сторожинецькому районі, розповіла учасникам круглого столу заступник директора Чернівецької ОУНБ ім. М.Івасюка Марія Довгань.

На заході було обговорено проблемні питання, що виникли в новоутворених громадах, а саме: переведення бібліотекарів Великокучурівської громади на неповні ставки, брак нових надходжень літератури, відсутність методичного забезпечення, втрата соціальної захищеності бібліотекарів, відсутність кваліфікованого керівника в галузі культури у громадах, придбання комп’ютерної техніки, створення належних умов праці тощо.

За матеріалами сайту Чернівецької обласної організації «Комітету виборців» “Буковинська толока”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)