Сільська бібліотека на допомогу ОТГ

На початку квітня до Центральної районної бібліотеки ім. Володимира Малика (м. Лубни, Полтавська обл.) на черговий семінар зібралися бібліотечні працівники Лубенщини. Тема проблемно-цільового навчання для бібліотекарів: «Сільська бібліотека на допомогу ОТГ: Виклики та можливості».

У своєму виступі завідувач відділу культури та туризму Засульської ОТГ Інна Скиба звернула увагу учасників семінару на  те, як територіальна реформа впливає на організацію надання бібліотечних послуг, які нові виклики та ризики повстали перед публічними бібліотеками.

Директор Лубенської централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак зазначила, що залишається невизначеним питання правонаступності головної бібліотеки району як методичного та  координаційного центру для публічних бібліотек ОТГ на період  до завершення адміністративної реформи. Нажаль, у новостворених громадах, що утворились не на базі районів, публічні бібліотеки ОТГ не мають а ні належної матеріальної бази, а ні достатнього кадрового потенціалу. Як на Лубенщині трансформувати бібліотеки ЦБС, аби зберегти мережу і забезпечити право громадян на бібліотечне обслуговування, яким має бути оптимальний варіант функціонування мережі бібліотек, які нові завдання стоять перед методичною службою бібліотеки в умовах децентралізації – ці питання жваво обговорювалися учасниками семінару.

За матеріалами стрічки блогу «Лубенська центральна районна бібліотека ім. Володимира Малика»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)