Життя після об’єднання

Серед багатьох тем, що обговорювались з головою Кіптівської об’єднаної територіальної громади (Чернігівська область) Володимиром Кучмою,  була і тема бібліотек.

Він розповів про бібліотеку села Прогрес, де фонд книгозбірні налічує 11 тисяч томів. Як зазначив голова, «…з 400 читачів із завзятою регулярністю до бібліотеки ходить майже півтори сотні. Бібліотекарка вже не знає, що й видавати — все перечитали. Тому обласне товариство «Просвіта» імені Т. Шевченка виступило ініціатором збору книжок для бібліотеки під гаслом: «Врятуємо від інтелектуального голоду мешканців Прогресу!».

Що змінилося після утворення об’єднаної територіальної громади? Дах бібліотеки, який безнадійно протікав, перекрили новим шифером. Зробили ремонт приміщення вартістю 570 тисяч гривень за кошти, надані державою. Бібліотека вперше за останні роки отримала гроші на передплату дитячих журналів.

За інформацією Всеукраїнської тижневої газети “Сіверщина”, або

Чепурний, Василь. Громада об’єдналася, або Хто відвертається, проїжджаючи центром / Василь Чепурний // Голос України. — 2017. — 14 лют. (№ 28). — С. 5.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)