Лиманській ОТГ оновлену бібліотеку!

У м. Лиман [Донецька обл.] урочисто відкрили оновлену Центральну міську бібліотеку. Проект профінансувала Міжнародна організація з міграції «Підтримка стабілізації громад, які зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» за підтримки Уряду Японії.

Для мешканців міста, гостей та учасників проекту «Територія Е»  28 березня 2017 року було організоване свято в українсько-японському стилі.

З вулиці дійство перемістилося в оновлений після ремонту читальний зал. Кожен із гостей виступив перед присутніми з вітальними  і подячними словами, а також розповів про те, як важлива  громаді бібліотека, адаптована для людей з особливими потребами.

Усі присутні відзначили, що бібліотека стала набагато затишнішою і красивішою.

Джерело: Рыбачук С.В Лимане торжественно открыли обновлённую Центральную городскую библиотеку.– Вести Лимана. – 2017. – № 13. – С. 1.

Довідково. Заснована в 1951 році, Міжнародна організація з міграції (МОМ) є провідною міжурядовою організацією в галузі міграції, що тісно співпрацює з урядовими, міжурядовими та неурядовими партнерами. 2016 року МОМ долучилася до системи ООН в якості Агентства ООН із питань міграції.

Із 2016 до березня 2017 року, загалом 20 громад у Луганській та Донецькій областях отримали користь від фінансованого Японією проект МОМ із соціального згуртування. Було відновлено 12 соціальних закладів – міських та районних бібліотек, будинків культури, центрів дитячої та юнацької творчості. Загалом проект приніс користь близько 30 тис. людей, які взяли участь у заходах соціального згуртування та зараз користуються відновленими об’єктами соціальної інфраструктури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)